dimarts, 7 de novembre del 2017

GOLBOL- PATI

 Els nins de sisè, gràcies a les activitats de la ONCE, fa uns anys varen tenir l'oportunitat de parlar amb un esportista paralímpic, l'entrenador d'en Gabriel. Després d'algunes activitats de conscienciació ens va ensenyar a jugar a golbol. Aquest esport ens va agradar tant que aquest any, amb l'ajuda d'una comissió de sisè, hem decidit fer un torneig durant el pati amb els alumnes de cicle superior. A la classe d'educació física ens han explicat les normes de l'esport i després voluntàriament hem cercat un equip mixt i ens hem apuntat al torneig. On puntua el resultat final, però també respectar els nostres companys, a l'equip contrari o les decisions de l'àrbitre.

La setmana que ve ja acabam la lligueta. El primer classificat de cada grup passarà a les eliminatòries. Dilluns es penjarà el calendari. Molta sort a tots els classificats.
Aquí teniu un vídeo d'un dels partits que es disputaren ahir.



El golbol és un esport paralímpic per esportistes amb discapacitat visual. L'objectiu es marcar gol amb les mans a la porteria de l'altre equip. La pilota duu un cascavell així que el joc es basa en l'oïda per detectar la trajectòria de la pilota i també és molt important l'orientació en l'espai, que s'aconsegueix mitjançant el tacte de les línies del terreny de joc. Ja que no tots els jugadors tenen el mateix nivell de deficiència visual, han de jugar tots amb una màscara als ulls per igualar les condicions de joc. És molt important que el públic estigui en silenci i només aplaudeixi o animi quan es marca gol.  

1 comentari: